Hoe neem ik een hangstoel in gebruik

Kunnen hangstoelen buiten blijven hangen?

Alle onze hangstoelen zijn van uitstekende kwaliteit en kunnen wwel  tegen een stootje, zon en een regenbui. Deze meeste zijn echter wel van katoen wat weer niet geschikt is voor constante inwerking van weersinvloeden. Dan gaat het verkleuren en/of schimmelen. Berg of hang uw hangstoel daarom droog op als deze niet gebruikt wordt.
 

Kan ik mijn hangstoel wassen?

Dat kan. Haal de stok van de hangstoel los en was het doek met een handwas. Eventueel even de koorden vastknopen. Daarna de stof rustig laten drogen dus niet in de felle zon of in de droger. Bij stoelen waarvan de stok vastzit aan het doek zal deze hangstoel in een badkuip gewassen kunnen worden.
 

Welke afmetingen hangstoel moet ik kiezen?

Hangstoelen XL of Lounger hangstoelen zijn heerlijk ruim waar je ook in kunt liggen/chillen. Ook de extra brede spreidstok geeft extra ruimte voor de armen en schouders.
Hangstoelen Large of Small zijn meer om in te zitten. Kinderen kunnen ook in een Large afmeting liggen.
Het gebruik van een voetensteun is aan te raden. Als je op een bank of stoel zit is het ook prettig als je je benen omhoog kunt leggen. En zo werkt het ook met een voetensteun. In de collectie van Lazy Rezt zijn de voetensteunen in vele kleuren verkrijgbaar.
 

Hangstoel ophangen

Hoe hang ik mijn hangstoel op aan het plafond?

Hiervoor zijn verschilende systemen. Het meest ideaal en meest verkocht is de Powerhook. Compleet uitgevoerd met bevestingspluggen en een ketting met ook om de hangstoel op juiste hoogte te hangen. En met de Powerhook kan je ook 360 graden rond draaien. Niet onbelangrijk!

Voor betonnen plafonds worden extra pluggen meegeleverd om de schroeven te verankeren in het beton.
Bij een houten plafonds moet u de hangstoel te bevestigen aan een dwarsbalk.
Bekijk verder ons complete assortiment ophangsystemen. En als u nog vragen hierover heeft horen wij dat graag.
 

Hoe hang ik mijn hangstoel op in een boom?

Om een hangstoel aan een tak of aan een balk op te hangen heb je de Hangstoel bevestiging Seguro nodig. Hierin zitten alle benodigdheden om de hangstoel op te hangen. Je slaat simpel het touw om de balk of tak heen, maakt het touw op maat en hang de hangstoel eraan.
 

Wat is ideale hoogte van het ophangpunt?

Voor de hoogte is 200-225 cm. wel een minimum. Anders zit je op de grond. De hoogte is minder belangrijk. Dmv. koord of ketting kan deze aangepast worden.
De ideale hoogte voor het zitgedeelte is ca.  30-40 cm van de vloer.
 

Hangstoelstandaards

Waarom een hangstoelstandaard?

Soms heb je gewoon niet de mogelijkheid om een hangstoel op de juiste plek op te hangen. Daarvoor is er dan een standaard. Geschikt voor binnen en buiten. En zil je in de zon zitten dan zet je hem in de zon en zit je liever in schaduw dan zet je hem op een schaduwplek.
 

Een metalen of houten standaard?

Hier zijn geen specifieke voor- of nadelen aan verbonden. Kies er gewoon een die het meest bij je hangstoel en/of smaak past.
Let er wel op dat deze standaards voor de stabiliteit  vrij degelijk en groot zijn uitgevoerd. Houdt hiermee rekening waar je de standaard wilt plaatsen.

 

Zijn er ook standaards voor aan de muur?

Ja zeker, de Gaffel muursteun. Deze standaard van hout en metaal is een de muur te bevestigen. Zie hier de Gaffel standaard.
Bekijk ook de Palmera standaard. Een eenvoudige en ruimtebesparende standaard.