Vraagbaak klamboes

Werking klamboe algemeen


Klamboes beschermen ons tegen allerlei vliegend ongedierte als de steekmug w.o. de tijgermug en malariamug, knutten en andere hinderlijke insecten. Muggen kunnen ziektes overdragen als malaria, knokkelkoorts, zika, gele koorts, etc. en natuurlijk veroorzaken ze jeukende bulten. Heel vervelend, vooral bij kinderen en bij overgevoeligheid.
Klamboes zijn fijnmazig met een mesh van 256 gaatjes per inch. Ook zijn er grovere varianten en speciale met een fijnere mesh (1000 p. inch) welke noodzakelijk zijn in nordic landen in de strijd tegen de knut of zandvlieg. 
Klamboes zijn er in ronde en rechthoekige varianten. De ronde hebben 1 ophangpunt de rechthoekige minimaal 4 ophangpunten. 
Let tijdens het ophangen/sluiten van de klamboe dat de stof zo veel mogelijk vrij hangt en tot op de grond komt. Anders heeft de mag alsnog kans om binnen de klamboe te komen.
Het grote voordeel van rechthoekige klamboes is dat met een grote maat je deze rondom vrij van je bed kunt ophangen. Als je uit bed stapt zit je niet gelijk tegen de klamboe aan.

Een klamboe geeft ook sfeer in de slaapkamer. Tover je bed eenvoudig om tot een hemelbed.
 

Worden er ophanghaakjes bij de klamboe meegeleverd?
Ja, bij de meeste klamboes is dit het geval.

Kan ik de klamboe wassen ?
Ja, volgens het wasvoorschrift die bij de klamboe geleverd wordt. Ter bescherming kunt u de klamboe ook eventueel in een waszak of kussensloop wassen. Handwas met biotex is ook prima. Uitspoelen doe je het best onder de douche. Centrifugeer de klamboe niet maar hang deze buiten te drogen. Dat zal heel snel gaan door de open structuur van de klamboe.

Zit er garantie op de klamboe producten ?
Ja, er zit 6 maanden garantie op (bij normaal gebruik)

Wat is het verschil tussen polyester en katoenen klamboes ?
Naast het verschil in materiaal is het grote verschil dat de katoenen klamboes een dichtere structuur hebben. Zie afbeelding. Ook het de katoenen klamboe een wat ruigere/natuurlijkere uitstraling. 
De katoenen klamboes zijn enkel verkrijgbaar in wit. De polyester klamboes zijn in een breed kleurscala verkrijgbaar.

Klamboe katoen of polyester

Zijn de klamboes geïmpregneerd?
Alleen bij de rubriek Reisklamboes zijn er klamboes geïmpregneerd.

Zit er garantie op de klamboe producten ?
Ja, er zit 6 maanden garantie op (bij normaal gebruik)

Mijn vraag staat er niet bij...
Stel dan hier uw vraag ; info@rainbowhangmatten.nl